Granit Doshlaku Manaferra Digital Director
Remember, short & sweet please.
Send
Blogging Marketing

Rrisni aktivitetin e blogut tuaj në Social Media me këta 3 plugins

Gjatë ndërtimit të një blogu një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të kemi parasysh është e pajisja e blogut me mjetet e duhur për të pasur sukses në social media. Në WordPress për ta arritur një gjë të tille kemi shumë mundësi zgjedhje. Në këtë artikull me ju do të ndaj 3 plugins që i preferoj shumë gjatë punës me WordPress.

Lexo artikullin
Blogging

My first tweet!

And guess what? It says that i’m working on my very first personal blog. At the time, blog.al was owned by Shqiperia.com and their Founder (also my virtual friend, Armand Brahaj) created for me a subdomain with my name. I used to blog there for quite some time.

Albanian blogosphere had it’s peak at 2009-10 with hundreds blogs created (and then abolished after 2-3 months) during this time. These blogs were mostly tech news and how to make money online oriented. In reality they were only a bunch of blogs with translated articles and referral links from affiliate sites. My blog didn’t make any exception.

Lexo artikullin
Personal

Testi i autoshkolles #15dayschallenge

Ok, i inspiruar nga ky prezantim i Matt Cutts vendosa të provoj edhe vet diçka të ngjashme. Dallimi mes sfides time dhe atyre që Matt kishte zgjedhur është 15 ditë më pak. Pse? 15 ditë sfida më duket më shumë zbavitëse ndërsa me 30 ditë kam frikë se do të shndërrohej në ‘bezdisëse’!

Sfida e parë është të kaloj testin e autoshkolles.

Në autoshkollë jam regjistruar dhe kam përfunduar orët/ligjëratat qysh në Shtator të 2013. U bënë më shumë se 6 muaj dhe akoma nuk jam pajisur me patentë shofer. Arseyja? Testi teorik, testi më palidhje në botë. Pastaj nuk është se edhe gjej vullnet për të mësuar. Në dhjetor provova njëherë të futem në test, mësova 2-3 ditë morra 82 pikë (8 më pak sesa duhej për të kaluar provimin).

Lexo artikullin
Data Infografika

Telegrafi, GazetaExpress dhe Koha faqet më të ciceruara në Twitter

Ky është artikulli i dytë në të cilin analizojmë top faqet shqiptare dhe popullaritetin e tyre në Twitter. Sikurse muajin e kaluar edhe këtë muaj Telegrafi (+16%) vazhdon të jetë faqja më e cicëruar në Twitter duke u ndjekur nga GazetaExpress (+51%) dhe Koha.net (+18%).

GazetaExpress duket padyshim fituesi i muajit që shkoi duke shënuar rritjen më të madhe ndërsa Koha.net edhe pse ka shënuar rritje, këtë muaj renditet e treta pas Telegrafi-t dhe GazetaExpress.

Koha.net shënon një rënie drastike të cicërimave me daten 16.02.2014 që nëse nuk gaboj përkon me datën kur ata ridizajnuan faqen e tyre. Gjatë muajit që shkoi edhe GazetaExpress.com ka bërë një ridizajnim të faqes (i cili u mundësua me bashkpunimin e Manaferra-zhvillim dhe SAP & Trembelat-dizajnim) mirpo nuk vërejmë ndonjë ndryshim negativ në ritmin e aktivitetit ditor.

Lexo artikullin
1 2 3 4 5 10