Marketing

Çka është SEO?

SEO qëndron për fjalët Search Engine Optimization që në gjuhën shqipe do të thotë Optimizim për Makinat e Kërkimit. Makinat e kërkimit janë Google, Bing, Yahoo etj. Këto makina i përdorim në jetën e përditshme për të gjetur informacionin e nevojshëm në internet. Shumica nga ne si faqe fillestare (homepage) të tyre kanë Google, ndërsa 99.9% nga ne e përdorim rregullisht atë. Por a ju ka shkuar ndonjëherë në mendje se si funksionon Google, si i gjen ato uebfaqe dhe na ndihmon neve të gjejmë përgjigjen që po kërkojmë?

Lexo artikullin
Marketing

Google+ ndryshon dizajnin e faqes

Google+ është rrjeti i dytë më i madh shoqëror në botë me afër 400 milion përdorues aktiv. Megjithatë koha e kaluar e përdoruesve në këtë rrjet nuk është e kënaqshme, dhe Google po bën të pamunduren për ta ndryshuar këtë gjë.

Dje gjatë konferences Google I/O, u zbulua dizajni i ri i faqes që është më i avancuar sesa ai i kaluari. Ky ridizajn ngjan shumë me stilin që ka sjellur në modë Pinterest. Faqja kryesore është me dy kolona (shumë përdorues nuk po e pëlqejnë këtë zgjedhje) mirpo kjo mund të ndryshohet në opsionin More (në vetëm një kolonë) tek menyja kryesore.

Sidoqoftë injorimi i këtij rrjeti shoqëror në ditët e sotme është një gabim që nuk falet. Google+ nuk është sikurse rrjetet e tjera sociale që Google kishte testuar (dhe dështuar) më herët. Integrimi i Google+ në të gjitha produktet ekzistuese të Google na tregon se ky produkt është këtu për të qëndruar.

Lexo artikullin
Blogging

Guida e marketingut në Twitter

Pavarësisht se a jeni një përdorues i Twitter-it mirpo nuk jeni aktiv apo nuk jeni të regjistruar akoma, në guidën e sotme ne kemi shkruar gjithçka që ju nevojitet dhe ju duhet të dini rreth formës së funksionimit të Twitter.

Lexo artikullin
1 8 9 10