Artikujt e fundit në Marketing

Marketing

MediaVenus një alternativë e re për monetizimin e portaleve

Nëse ka një problem që mediat online nuk kanë arritur akoma ta zgjedhin si duhet është monetizimi i trafikut. Meqë sot pothuajse askush nuk paguan për të lexuar lajme, mënyra e vetme për monetizim është përmes reklamave.

Sot do të flasim rreth MediaVenus, një platformë e re dhe premtuese për monetizimin e trafikut për mediat online.

Lexo artikullin
Blogging Marketing News

Twitter, kah je nisë?

Finally!

Një raport i publikuar në Buzzfeed News ka paralajmëruar se Twitter është në përgaditje e sipër që të lansoj një veçori të re në produktin e tyre i cili do të rendis postimet në Twitter në bazë të popullaritetit dhe relevances duke hequr dorë kështu nga renditja e postimeve në bazë të kohës së postuar. Nëse kjo po ju duket si diçka e njohur, keni të drejtë, të njëjtën gjë Facebook ka vite që e ka implementuar.

Lexo artikullin
Data Marketing Tips & Hacks

Qysh me ndal spam-in në Google Analytics

Kohët e fundit, në disa sajte të klientëve dhe në projekte personale, gjatë analizimit të burimit të vizitave në Google Analytics, një grup i faqeve që nuk kishin asnje lidhje me sajtet përkatëse po listoheshin vazhdimisht si burim i vizitave.

Pas një hulumtimi të shkurtër, kuptuam se këto nuk ishin asgjë tjetër pos faqe që po ‘spam-onin’ sajtet duke u shfaqur si burim i vizitave me qëllimin e vetëm që ti tërheqnin vëmendjen personit që po i analizonte ato të dhëna, duke shpresuar se pasi ti vizitonte ato faqe, ai do të konvertohej në përdorues të atyre faqeve.

Lexo artikullin
Infografika Marketing

Evolucioni i SEO-s

Një nga gjërat që më pëlqen më së shumti tek SEO është pikërisht shpejtësia me të cilën ky proces ndryshon. Edhe pse kjo e bën punën më sfiduese dhe ne si marketer na detyron që të jemi më largpamës, në të njëjtën kohë largon nga SEO një numër të madh personash të cilët deri tani i kanë nxjerr një nam të keq kësaj industrie (spam? blackhat?).

Kur pata filluar të merrem me SEO për herë të parë verën e 2009, SEO mund të bëje duke krijuar disa backlinqe në faqe profilesh apo duke komentuar nëpër blogje. Kuptohet kishte edhe strategji tjera mirpo këto duke qenë më të shpejta dhe shumë efektive kishin përparësi. Sot vetëm mendimi për to të tmerron ndërsa zbatimi as që vie në konsiderim. Në 2009 askush nuk interesohej për pjesën teknike të optimizimit të faqeve ndërsa sot është pjesë thelbësore e çdo strategjie për optimizimin e faqeve për makina të kërkimit.

Lexo artikullin
1 2 3 6